Events By Design  
 

Let's dance Salsa! 
Een Swingend Singles Uitje


Augustus 2019 

Ervaar de gezelligheid van het dansen tijdens een Salsa Workshop met aansluitend een swingende dansavond en ontmoet andere leuke singles tijdens dit super swingende uitje. 
 
De datum en het definitieve programma volgen snel. 


 Voorlig Programma
✰ Inloop: tijd om alvast kort kennis met elkaar te maken
✰ We starten met de Salsa Workshop; Let's Salsa! met tussendoor een drankje (wijn, bier of fris)
✰ Tijd om nog even gezellig een drankje te doen (wijn, bier of fris en wat bitterballen).


De Salsa Workshop:
De salsa workshop zal gegeven worden door Jane.
Er worden gelijke aantallen gemaakt, er is dus altijd een danspartner te vinden. Alleen ben je nooit, want dansen doe je samen. Changé! 

Salsa
Er zijn verschillende Salsa stijlen te onderscheiden, met ieder een eigen muzieksoort. Wanneer je een tijdje danst, kun je ook steeds beter de verschillen hiertussen ontdekken. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de vierkwartsmaat, allen ligt bij iedere stijl het accent net wat anders. Door de vele soorten salsamuziek is het mogelijk om verschillende Salsa stijlen te dansen. Jij hoeft je je daar niet druk om te maken. Het is veel belangrijker dat je gevoel krijgt voor de muziek, zodat je lekker kunt swingen op de dansvloer. 

L.A. Style - Dansen op de eerst tel (on one)
Salsamuziek heeft een vierkwartsmaat. Muzikanten tellen bij een vierkwartsmaat door tot en met tel 4. Dansers tellen daarentegen door tot en met tel acht (1,2,3, rust, 5, 6, 7, rust). Tijdens het 'rustmoment' wordt geen pas gezet. Voor een beginner klinkt dit ingewikkeld, maar als je goed naar het ritme luistert, wen je er snel aan en kun je gemakkelijk in de maat dansen. De L.A. stijl wordt het meest gedanst, daarom leer je deze stijl tijdens de workshop. 

Salsa is een mengelmoes van uiteenlopende muziekstijlen en is ontstaan uit de botsing van 2 culturen, de Spaanse en de Afrikaanse. Zo ontstond de Cubaanse Son. Nadat deze door Cubaanse immigranten werd meegebracht naar de VS, kwam uit de Son weer de Salsa voort. Wat betreft de dans, zijn er inmiddels diverse dansstijlen, welke ook in Nederland kunnen worden gedanst in de vorm van salsa workshop, salsa cursus of salsa lessen. De meest gedanste stijl in Nederland is de L.A. stijl. Deze salsa workshop staat garant voor een plaatsvervangende dosis Vitamine V! En daar heb je de rest van de week nog steeds profijt van