Events By Design  
 

Workshop Bierbrouwen 

Wil jij je eigen bier brouwen? Geef je dan op voor deze stoere en gave workshop.

Ga samen met de mannen van de Voortsche Streekbieren aan de slag om je eigen bier te brouwen.
Jullie worden ontvangen met een kop koffie en krijgen uitlege door de bierbrouwers die jullie allereerst gaan vertellen wat jullie allemaal gaan doen en jullie meeneemt in de brouwhistorie van Voorthuizen.


Tijdens de bierbrouwworkshop ga je het hele proces af;
schroten, maischen, filteren, koken en natuurlijk het belangrijkste van alles: HET PROEVEN

Ook hoor je alles over de ingredi√ęnten zoals hop en gist die jouw bier zo bijzonder maken. Tijdens de workshop worden alle kneepjes van het echte brouwers vak toegelicht. Aangezien er ook een aantal wachtprocessen tijdens de bierbrouwworkshop zijn, worden die opgevuld met het ontwerpen van je etiket, de lunch en een leuke "bierkennerskwis" want; Wie is de grootste bierkenner in het gezelschap. Voor hem of haar is er natuurlijk een toepasselijke prijs. We sluiten af met een borrelplank en een consumptie naar keuze.


Nadat jouw bier tijdens de brouwdag alle processen heeft doorlopen, en je goed van het Voortsche bier hebt geproefd, begint het afwachten! Want na zes weken wordt jouw bier gebotteld en worden de flessen naar je opgestuurd. De flessen zijn voorzien van jouw persoonlijke etiket op je eigen gebrouwen bier.

Inbegrepen bij de workshop zijn:
- Workshop met bierproeverij van de bieren van de Voortsche bieren
- Begeleiding van een professionele bierbrouwer
- Materialen & ingredi√ęnten
- Een heerlijke brouwerslunch
- Borrelplankje met hapjes
- De biertjes met eigen etiket.


Wanneer: Elke zaterdag van de maand, met uitzondering van juli en augustus.

Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Kosten: ‚ā¨ 94,50 per persoon.
(Prijs is inclusief boekings-/reserveringskosten en btw). 


Indeling van de dag:
10:00 uur: Ontvangst met koffie/thee en huisgemaakt gebak
10:30 uur: Start van de brouwdag
12:30 uur: Stevige "Bierbrouwers-Lunch" (inclusief twee consumpties):
- Broodjes mais, pompoen en brioche
- Hotdog van kalfsnek, licht gekruid
- Pulled pork, gegaard in de smoker
- Chicken thigh
- Huisgemaakte burger
- Warm gerookte zalm
- Aardappelsalade
- Frisse rauwkost salade
- Toppings: tomaat, augurk, ketchup, gekarameliseerde uien, cheddar, mosterd, BBQ saus, truffel mayonaise
  en aioli.


13:30 uur: Vervolg brouwdag

15:30 uur: Borrelplankje, inclusief een heerlijk biertje van de "Voortsche Bieren"of andere consumptie.

c.a. 16:00 uur: Einde brouwdag
(Tijden kunnen enigszins afwijken)



Voor groepen vanaf 8 personen.

We maken graag een arrangement voor je op maat.
Neem contact met ons op en we informeren je naar de mogelijkheden.
Kom je als aparte groep, dan kun je de wachtprocessen tijdens de workshop ook perfect combineren met een vergadering, short-golf, klootschieten, footgolf of een stevige wandeling rond de plas.
De dag kun je ook nog afsluiten met een barbecue of een buffet.









  • mooie ruimte
  • workshop bierbrouwen de weegschaal
  • voortsche bieren
  • workshop bierbrouwen de werkruimte
  • workshop bierbrouwen mooie ruimte
  • Het Bierbrouwen
  • De Bar
  • bierproeverij werkruimte
  • 36658375_1083860841780767_2597088667155562496_o
  • De Sfeer
  • eten en drinken
  • mooie ruimte  2